خانه    نقشه سایت    تلفن 021-26701198     تماس با ما info@karafarinenab.ir

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 5.00 (2 رأی)

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

انتقاد سبزعلیپور از تعریف و تمجید غیر واقعی دولتمردان
خودستایی، تعریف غیر واقعی و بزرگنمایی عملکرد دولت، نوعی توهین به شعور ملت میباشد
ای کاش بجای شعار دادن، عمل گرا می بودید و تعریف و تمجید از خودتان را به ما محول می کردید تا ما از شما تعریف می نمودیم، که مطمئناً هم تأثیرش بیشتر بود و هم کار امروزتان برای جمع آوری آرأء مردم راحت تر می شد. (به قول معروف مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید).

محمدرضا سبزعلیپور اقتصاددان و صاحب نظر تجارت جهانی ضمن انتقاد از خودستائی، تعریف غیر واقعی و بزرگنمائی عملکرد دولت توسط برخی از دوستان و دولتمردان در این ایام که مصادف است با تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: این موضوع را چند بار گفته ام و میدانم که باید آن را بکرات تکرار کنم که شکاف پیش آمده بین مردم و دولتهای نهم و دهم، عدم امنیت سیاسی و اقتصادی، نگرانی از آینده، عمیق تر شدن فاصله طبقاتی و همچنین وجود مشکلات اقتصادی کمر شکن از یکسو و حمایت بزرگان سیاسی، مذهبی کشور از دولت تدبیر و امید و شعارها و وعده های داده شده توسط جناب آقای روحانی در ایام تبلیغات انتخابات سال 92 از سوی دیگر موجب شد تا امیدی تازه در دل مردم متولد و آنان را به آینده و دوران ریاست جمهوری یازدهم دلخوش کند تا شاید رئیس جمهور جدیدمان به عهدی که با مردم شریف ایران و بزرگان نظام و جامعه جهانی بسته پایبند باشد و با خرد ورزی، تدبیر، بهره مندی از مدیران مجرب، خوشنام و مورد تأیید مردم و بدور از باندبازی های گذشته، بر مشکلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و.... جامعه فائق آمده و ایران و ایرانی را در برابر همه، از خانواده گرفته تا جامعه جهانی سربلند نماید.
وی با اشاره به اینکه مطالبات مردم شریف ایران کاملاً شفاف و روشن بوده، گفت: آرامش، امنیت، احترام، رفع مشکلات و رفاه اقتصادی و اجتماعی، دلخوشی، سربلندی در جهان و... میباشد که از تشریح آنها خوداری میکنم اما تنها چیزی که مشخص است اینکه دولت تدبیر و امید در کوتاه مدت امکان اجرای همه مطالبات مردم را نداشت و به قول برخی بزرگان، نمی بایست در کوتاه مدت از دولت انتظار معجزه داشت. این حرف کاملاً درست است اما در کوتاه مدت می توانستند حداقل ها را سریعاً اجابت و محقق کند.
لکن بحث اصلی اینجاست وقتی که سطح توقعات مردم از دولت و دلتمردان بالا نبوده و نیست و انتظار معجزه هم از دولت نداشتند پس چرا پس از گذشت چهار سال نه چهار ماه!! تأکید می کنم چهار سال، چندان اقدامات قابل قبول و چشمگیری انجام ندادند و فقط برخی از آقایان و مقامات دولتی با خودستایی، تعریف و تمجید از خود و بزرگنمائی کارهای انجام شده توسط دولت و ارائه آمار و ارقام غیرواقعی، تنها زمان را تلف کرده و مردم و صاحب نظران سیاسی و اقتصادی کشور را بیش از پیش متوقع نموده و نهایتاً مجموعه دولت تدبیر و امید را زیر سؤال بردند؟
علیپور افزود: از خود تعریف کردن و خودستائی دولتمردان ایرانی چیز تازه ای نیست و ریشه تاریخی در این کشور دارد و چه بسا که این معضل، تقصیر خود آقایان دولتمرد نیز نباشد زیرا غالب مسئولین، پیش از آن که به مسئولیت دولتی برسند خود جزء منتقدین سرسخت دولت قبلی بوده اند ولیکن به محض این که صاحب پست و منصبی می شوند به یک باره خود را بهترین و پاک ترین مدیر می دانند و هیچ انتقادی را هم قبول نداشته و برنمی تابند و به نظر می رسد که این نوعی اپیدمی است که تقصیر آن صندلی ریاست می باشد که حضرات بر روی آن می نشینند. متأسفانه طی این مدت، همین رویه نادرست و غیرقابل قبول نیز در بین مقامات دولت یازدهم سرایت کرد و مسئولین دولت "تدبیر و امید" هم با تعریف و تمجید های بی مورد و پی در پی از خود موجب ایجاد تنش و اعتراض بین مخالفین و حتی بروز ناراحتی و دلخوری بین دوستان و هواداران دولت شدند که خود جای تأمل، تعمق و نگرانی دارد.
وی تصریح نمود: یک مقام محترم می فرماید که این کار بزرگ را انجام داده ایم و دیگری می گوید که فلان مشکلات را حل کرده ایم و باز هم دیگری می گوید .... البته تعداد این منم منم کردن ها این قدر زیاد شده است که لزومی به شرح آن نیست لکن یکی دیگر از آقایان اظهار می دارد که بهترین تیم اقتصادی در دولت تدبیر و امید تشکیل شده است!! این چه معنایی دارد؟ آیا مگر اتفاق خاص اقتصادی در طی این مدت رخ داده که ایشان متوجه شده اند که بهترین تیم اقتصادی در این دولت شکل گرفته و یا اینکه تنها بدلیل حضور دوستان در تیم اقتصادی دولت، این تیم، رتبه بهترین را کسب کرده است؟ احتمالاً داستان (دیگی که برای من نمی جوشد، می خواهم ....) را شنیده اید؟ لکن این ضرب المثل همین این جا صدق می کند زیرا چون در زمان احمدی نژاد آن دیگ برای دوستان ما نمی جوشیده، پس بدترین تیم اقتصادی در دولت قبل سر کار بوده و چون الان آن دیگ برای ایشان می جوشد پس بهترین تیم اقتصادی سرکار آمده!! اگر این استدلال مبنای تعریف از دولت است واقعاً جای تأسف دارد البته امیدوارم که این ها برداشت غلط ذهن اینجانب باشد.


این اقتصاددان اظهار داشت: حال که دوران چهار ساله دولت تدبیر و امید تقریباً به اتمام رسیده و تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری برای انتخاب دوازدهمین دولت آغاز شده است شاهد این سناریو هستیم که دوستان دولتمرد ما از طرق مختلف از جمله از طریق رسانه های گروهی داخلی و خارجی علی الخصوص رسانه ملی در برابر دیدگان ملت ظاهر شده و طی سخنانی میفرمایند:1400 روز است که دولت را تحویل گرفته ایم و در سیاست‌ خارجی فلان و فلان کرده و قدم هایی به اندازه5000 روز برداشته ایم.!! در زمینه اقتصادی نیز مثلاً در حد6000 روز قدم های تأثیرگذاری برداشته‌ایم و دولت این کار و آن کار را کرده است!!. با تمام ارادتی که به جناب آقای روحانی دارم اما باید خدمت ایشان عرض کنم که این گونه فرمایشات، کلی گویی است و با طرح این مسائل کلی، نه تنها کسی قانع نمی شود بلکه ده ها سؤال دیگر به ذهن شنونده خطور می کند یعنی با طرح یک موضوع مبهم، ده ها ابهام دیگر بوجود می آید. این که حضرتعالی تأکید می کنید که طی1400 روز درسیاست‌ خارجی قدم هایی به اندازه چند هزار روز برداشته اید متعاقباً این سؤال پیش می آید که مگر پیشتر نفرموده بودید که طی100روز اول کاری خود برای حل مشکلات اقتصادی کشور برنامه دارید و کارهای اجرایی مثبتی را در همین مدت جهت کاهش مشکلات اقتصادی ایران انجام خواهید داد.! حال برمبنای فرمایشات خودتان که فرمودید در زمینه اقتصادی نیز در طی این مدت قدم های تأثیرگذاری برداشته‌اید یعنی دولت در عرصه اقتصاد هم به اندازه هزاران روز فعالیت کرده به عبارتی ده ها برابر آن100روزیکه قول داده بودید اما هنوز چندان اتفاق محسوسی رخ نداده است! البته همچنان که در بالا عرض کردم ما از دولت جوان تدبیر و امید انتظار معجزه نداشتیم اما نه الان که چهار سال از عمر آن گذشته، پس این خود شما هستید که با خودستائی و تعریف از عملکرد دولت، ما و مردم شریف ایران را متوقع کرده و در مقام پرسش قرار می دهید.
وی اضافه کرد: پس از فرمایشات متعدد رئیس جمهور محترم، یکی دیگر از مسئولین ارشد دولت یازدهم، دو سه سال پیش طی سخنانی در رسانه ملی، پا را از فراتر گذاشته اظهار نمود: همه چیز در ایران عوض شده! خورشید خوشبختی طلوع کرده! همه مقامات و سیاستمداران دنیا برای دیدار و دست بوسی رئیس جمهور ایران در نیویورک به صف ایستاده بودند اما آقای روحانی وقت نداشتند! اوضاع اقتصادی ایران هم رو به راه شده و همه شرکت های بزرگ بین المللی و هیأت های اقتصادی از سراسر دنیا برای ورود به ایران کلی درخواست ارسال کرده و لحظه شماری می کنند! و.... ده ها مورد دیگر. یعنی منظور ایشان این بود که ایران نگو، بهشت بگو!! شما را به خدا این چه داستانی بود که اوایل کار دولت به راه انداخته بودید؟ آخر این چه شیوه ای است که در پیش گرفته بودید؟ آیا به این صورت و فقط با حرف و تعریف و تمجید از خودتان می خواستید کشورداری کنید؟ آیا این واقعیت را نمی دانستید که مردم عزیز ایران و همان هایی که شما را سرکار آورده اند درک دارند، عقل دارند، باهوش هستند؟ آیا یک درصد هم تصور نمی کردید که تعریف غیر واقعی و بزرگ نمایی عملکرد دولت، نوعی توهین به شعور ملت شریف ایران می باشد؟
علیپور تأکید نمود: آخر کدام مقام برجسته جهان برای دیدار با رئیس جمهور کشورمان در نیویورک به صف ایستاده بود که آقای روحانی به دلیل کثرت کار به ایشان وقت ندادند؟! لطفاً نام این مقامات را اعلام نمائید. کجای اقتصادی ایران رو به راه شده؟ کدام مشکلات اقتصادی و کدام یک از فشارهای وارده بر زندگی مردم طی هشت سال دولت های نهم و دهم کاهش یافته؟ و دست آخر این که کدام شرکت بین المللی و کدام هیأت اقتصادی خارجی درخواست همکاری اش را به شما ارائه داده و یا برای ورود به ایران لحظه شماری می کرد؟! چه شرکتی، چه هیأتی؟ اگر چنین واقعیتی وجود داشت پس چرا درهای ایران را بسته و دست دست می کردید؟ چه قراردادهایی با شرکت های خارجی منعقد شده است؟ مطمئن باشید که اگر چنین اشتیاقی از جانب خارجی ها برای فعالیت در ایران آن هم در زمانی که هنوز سایۀ تحریم های اقتصادی بر سر ایران سنگینی می کند وجود داشت حتماً تصویری از درخواست خارجی ها به دست ما و تشکیلات تجارت جهانی نیز واصل می شد که تاکنون درخواست قابل توجهی بدست ما نرسیده است و آنچه به دستمان رسیده نیز با کارشکنی دولتمردان، از بین رفت. پس خواهش می کنم این شیوه و این ادبیات خود را تغیر دهید و ای کاش به جای شعار دادن، عمل گرا می بودید و تعریف و تمجید از خودتان را به ما محول می کردید تا ما از شما تعریف می نمودیم، که مطمئناً هم تأثیرش بیشتر بود و هم کار امروزتان برای جمع آوری آرأء مردم راحت تر می بود. (به قول معروف مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید).
این صاحب نظر تجارت جهانی در ادامه خطاب به رئیس جمهور اظهار داشت: جناب آقای روحانی، این انتقاد یک دوست از دولت است نه انتقاد یک دشمن، من علیپور هستم دوستی قدیمی، همچنان که استحضار دارید نه شرقی ام و نه غربی، نه چپی ام و نه راستی، نه دنبال سهم خواهی بوده و نه دنبال ثروت. فقط دوست و هوادار دولت تدبیر و امید بودم. برای پیروزی این دولت بیشتر از برخی ها تلاش کردم و اعتبار و حیثیت خودم را هم در راه پیروزی شما در گرو گذاشتم آن هم فقط برای رضای دل خودم و بدون هیچ منتی. خوب نتیجه آن همه زحمات چه شد؟ البته جزء آن حضراتی نبودم که در دوران انتخابات 92 به آقای قالیباف قول همکاری بدهم، با آقای ولایتی کار کنم، با آقای جلیلی زیر میزی بده بستان داشته باشم و در دولت تدبیر و امید صاحب پست و مقام شوم!! حال دوست شما بودن و هوادار دولت تدبیر و امید بودن اینجانب باعث نمی شود که چشمم را بر روی اشکالات و عملکردهای بعضاً نادرست دوستان و دولتمردان عزیز ببندم و به به و چه چه کنم، چون برای پیروزی این دولت زحمت کشیده ام پس به این سادگی ها نمی گذارم که این موفقیت و پیروزی شیرین، به کام مردم عزیزمان تلخ شود زیرا آن قدر زمان سریع سپری شد که دیگر وقتی برای جبران نمانده. پس اگر من از دولت انتقاد کنم بهتر از آن است که دیگران دهان به انتقاد بگشاید. 

وی افزود: ضمناً حضرتعالی سال 92 فرمودید که منتقدین دولت ادب و انصاف را در گفته های شان رعایت کنند، لکن خدمت تان عرض می کنم آن کسی که در انتقاد خود از کلمات نادرست و توهین آمیز استفاده می کند نه تنها منتقد نیست بلکه شخصی کم عقل و بی ادب می باشد اما اینجانب که بارها و به کرات گله ها، دل نگرانی ها و اشکالات موجود را دوستانه خدمت تان گوشزد کرده و از دولت مؤدبانه و آن هم از سر اخلاص انتقاد نمودم چه اتفاقی افتاد؟ چه گلی بر سر ما زدند؟ آیا به انتقادت صورت گرفته توجه کردند و یا این که آن ها را کاغذ پاره ای بیش به حساب نیاورده و برعلیه مان پرونده سازی هم کردند؟ آیا تصور نمی کنید که دولتمردان عزیز با بی توجهی به انتقادات مفید و مؤدبانه، منتقدین را به سمت بی ادبی سوق دادند؟ شما را به خدا کمی انصاف داشته باشید زیرا چه بسا که در برخی جاها دولت خودش مقصر بوده که با بی توجهی خویش به انتقادات، منتقدین اش را به سمت بی انصافی سوق داده است.
علیپور در خاتمه گفت: هشت سال از عملکردهای غلط دولت های نهم و دهم انتقاد کردیم اما هر بار که مصاحبه و یا مطلبی از اینجانب به خبرگزاری ها و رسانه های دولتی ارسال شد منتشر نکردند و در پاسخ گفتند که چون گفته های شما انتقادی است پس نمی توانیم در رسانه های دولتی منتشر کنیم اما حال که چهار سال دولت تدبیر و امید بر سر کار بود باز هم مصاحبه ها و مطالب ما از طرف رسانه های دولتی و حتی همسو با خط دولت منتشر نشد!! زیرا آقایان باز هم همان پاسخ سابق را دادند، و گفتند که چون مصاحبه ها و تحلیل های شما انتقادی است متأسفانه نمی توانیم منتشر کنیم!؟ بطور مثال خبرگزاری دولت 8 سال در دوران آقای احمدی نژاد ما را تحریم کرده بود و حال در دوره شما!!
لکن ملاحظه می فرمائید که ما در برابر شمشیر دو دم قرار گرفته بودیم! و دولت یازدهم هم کپی رنگی بود از دولت های نهم و دهم و به جرأت می توانم بگویم که طی این چهار سال شما هم به نوعی برادر بزرگ آقای احمدی نژاد بودید!!! حال که دوران تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری فرا رسیده، متأسفانه باز هم به عینه می بینیم که دوستان و دولتمردان دست از خودستایی، تعریف غیر واقعی و بزرگ نمایی عملکرد دولت، برنداشته اند که خود باز هم نوعی توهین به شعور ملت محسوب می شود.
مع الوصف امیدوارم از این تاریخ به بعد ضمن توجه و ارزش قائل شدن به انتقادات صورت گرفته، حداقل در این زمان باقی مانده، بخشی از اشکالات و کاستی های دولت یازدهم را مرتفع نمائید تا از این به بعد به جای انتقاد از دولت، مبلغ اخلاق مداری، موفقیت ها و عملکردهای مثبت دولت تدبیر و امید باشیم تا شاید پیروز انتخابات شوید

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر به عنوان مهمان

0 / 1000 محدودیت حروف
متن شما باید کمتر از 1000 حرف باشد
نظر شما به دست مدیر خواهد رسید
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد

ورود کاربران

خبرنامه پیامکی




گالری تصاویر

با ما در ارتباط باشید